Coaching en Advies voor Productie, Assemblage, Processing ...

Value Stream Design

Samen met het managament bepalen we een Lean of CI Strategie en een visie voor de eliminatie van MUDA, MURA en MURI in de toekomstige processen. Tegelijkertijd worden de nodige kaizen en/of lean concepten en tools bekeken. 

De potentiële impact op de resultaten wordt geschat en de ROI bepaald. Dit resulteert eveneens in de ontwikkeling van de nodige KPI's die moeten toelaten om de vooruitgang op te volgen.

Vervolgens wordt een "Roadmap" vastgelegd voor de implementatie van de nieuwe visie, cultuur en tools.

Een Value Stream Design oefening laat vaak toe om zeer laag hangend fruit te ontdekken. vb. Waarom wordt het afgewerkt product eerst naar de andere kant van de hal gevoerd om in te pakken en dan weer terug om te verzenden?

Dit geldt niet alleen voor het verbeteren van bestaande processen maar ook voor het ontwikkelen van nieuwe productie of processing eenheden.  Zo kon in januari een middelgrote producent van metalen onderdelen een meerkost van 300,000€ op jaarbasis vermijden bij een uitbreiding van de productie.

Werkpost optimalisatie

Optimisatie van  werkposten gebeurt door de eliminatie van MUDA, Het aanpakken van MURA en het beperken van de impact van MURI. 

Samen met ingenieurs, arbeiders en "derden" zoals bvb logistiek, wordt op de werkvloer of in een laboratorium (simulatie van werkvloer) op zoek gegaan naar de meest productieve werkplek.

Dit kan zowel binnen individuele, parallelle werkplekken, een (aangedreven) lijn of een cel-oplossing.

Vervolgens worden dit Standaard Werk vastgelegd in TWI schema's en "One Point Lessons". 

Verbeteringen van de productiviteit met 25% of komen frekwent voor, zelfs 75% is al gerealiseerd.

 

Contactgegevens

KAIZEN Institute Belgium

Rue de Basse Biez 69
1390 Grez-Doiceau
België / Belgique

Email: be@kaizen.com